Intohimo ei ole fiilis.

on

”Intohimo ei ole fiilis, vaan sitä että vuosikausia jaksaa ratkaista ongelmia toisensa perään”, totesi Henkka Hyppönen Vihdissä järjestetyssä yrittäjäillassa. Toteamus on ansiokas ja se jäi kutittelemaan aivojeni syövereihin. Olen palannut tuohon toteamukseen toistuvasti useassa eri yhteydessä, eikä kiteytyksen briljantti sisältö laimene ollenkaan.

Intohimo on syvää kiinnostusta viitekehyksen asioita kohtaan.

Puhumme paljon intohimosta työhön, tai harrastukseen liittyen ja näissä yhteyksissä ajaudumme helposti arvioimaan intohimoa fiiliksenä. Sotkemme intohimon helposti innostukseen, jota sitäkin on monenlaista. Innostus saattaa olla tunteellinen pirskahdus jotain asiaa tai tekemistä kohtaan, intohimo on paljon syvempää. Intohimo on tahtoa, se on asennetta, se on loputonta uskoa onnistumiseen ja tekemiseen. Intohimo on määrätietoista asioiden ja ongelmien ratkaisemista. Se on syvää kiinnostusta viitekehyksen asioita kohtaan.

”Hän suhtautuu työhönsä intohimoisesti”, on meille monille tuttu lausahdus. Miten se sitten näkyy, tai tuntuu jonkun kohdalla enemmän kuin toisen? Mielestäni intohimo näkyy silloin, kun tekemisessä ongelmat eivät kasva itseään suuremmiksi. Vastoinkäymisistä ei tule selittäviä pakoteitä, vaan ne nähdään haasteina ratkaista niihin liittyvät ongelmat. Menestyvät yrittäjät ovat tästä hyviä esimerkkejä. Yrittäjät, joita moni kadehtii, eivät anna ensimmäisen vastoinkäymisen lannistaa. He voivat pudota polvilleen, mutta nousevat, koska suhtautuvat intohimoisesti omaan tekemiseensä.

Intohimoinen myyjä erottuu muista siinä, ettei hän unohda tärkeintä perustehtäväänsä. Asiakkaiden hankkiminen on ensisijainen työtehtävä, mutta heidän ongelmiensa ratkaiseminen tärkein tehtävä. Innostunut myyjä tekee hyvän kaupan silloin tällöin, intohimoinen myyjä myy koko ajan hyvällä tasolla. Intohimoinen tekijä oppii koko ajan uutta, sen sijaan että kikkaillee vanhoilla tiedoilla päivästä toiseen.

Kiitos Henkka loistavasta kiteytyksestä ja kiitos teille kaikille intohimoisesti asioihin ja työhönne suhtautuville ihmisille. Opin teiltä joka päivä jotain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s