Korjaa siellä missä on korjattavaa.

on

Meillä ihmisillä on laiskuuttamme taipumus korjata sellaisia asioita, jotka eivät ole rikki. Korjaamme helposti virheitä, unohtaen niihin johtaneiden syiden korjaamisen. Se on laiskuutta. Laiskuuttamme luomme uutta sinne, missä sille ei ole tarvetta.

Teen työtäni erilaisten palvelu- ja toimintamallien parissa. Kuvaava muotisana tekemiselleni lienee ”palvelumuotoilu”. Olemme muotoilleet palveluita vastaamaan asiakkaiden tarpeita, tai muotoilleet erilaisia toimintamalleja vastaamaan asiakkaiden tapoja käyttää palveluita. Yleisesti ottaen kysymys näissä meidän tekemissä ”konsepteissa” on enemmän siitä, miten asiakas kohtaa palvelun, kuin itse palvelun muotoilemisesta.

Olen todennut, että hyväkin konsepti on sysipaska, ellei se toteudu arjessa. On selvää, että palvelukonseptia on jatkuvasti kehitettävä ja sen on muututtava asiakkaiden tarpeiden ja tottumusten mukana. Ongelmia syntyy kuitenkin silloin, kun emme toteuta suunniteltua konseptia. Ajaudumme kehittämään sitä virheellisen tekemisen tuottamien tulosten perusteella. Jos vielä tällaisessa tilanteessa ajaudumme laiskuuttamme etsimään helpointa ja juuri sillä hetkellä vaivattominta tapaa korjata virhe, ajaudumme korjaamaan jatkuvasti toistuvien virheiden sumaa. Yksi oikea korjausliike tekemisessä olisi voinut riittää.

Kun pihalle muodostuu lammikko, saatamme korjata sen tekemällä lapiolla uran, josta vesi valuu pois. Lammikko syntyy kuitenkin maaston muotojen vuoksi, eikä lammikon pohjalla oleva maa ehdi imemään sitä riittävän nopeasti pois. Oikeampi tapa olisi joko muotoilla maa uudestaan, tai salaojittaa paikka johon lammikko syntyy. Laiskuuttamme teemme lapiolla uria kerta toisensa jälkeen.

Yleensä virhe syntyy perus tekemisessä olevan virheen seurauksena. Sen korjaaminen antaisi meille aikaa keskittyä todellisiin kehitystarpeisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s