Perse mulla on aina ollut hyvässä kunnossa

Älyllisesti epärehellinen keskustelu aiheuttaa suurimmat skismat koko maailmassa. Milleniaalit eivät mene siihen, kun heitä se ei ”vittu vähempää voisi kiinnostaa”. Heillä on omat haasteensa ja siitä toisessa kirjoituksessa.

Mutta me muut. Osallistumme siihen, teemme sitä, tai vähintäänkin se vituttaa meitä. Tämän naurettavan ylätason keskustelun alla me kaikki petymme, osa pettää ja osa tulee petetyksi. Jokaiselle aamu on aamu ja ilta on ilta. Jokaiselle flunssa on flunssa ja se saatanan ruuhka on kaikille sama. Silti käymme ylätason typerää keskustelua kaikkialla. Viisastelemme ja vittuilemme. Puhumme asioista jotka ovat jotenkin ”enemmän hyväksyttäviä”, tai niin me luulemme.

Vihapuhe ja poliittinen retoriikka ovat aivan samanlaista höttöä, molemmat omalla tavallaan. Niiden esittäjät pesevät ”vehkeensä” aivan kuten kaikki muutkin. Peräpukamat voi olla meillä kaikilla. Voit olla digitaalisesti taitava, tai universiumin paras hitsari ja silti molempien on käytävä paskalla. Voit olla jonkun mielestä kaunis, toisen mielestä ruma ja silti erilaisten arvioiden esittäjät joutuvat molemmat heräämään ja nukahtamaan. He arvioivat aamuisin itseänsä peilistä samalla tavalla. Mikä meitä vaivaa?

Sanomme rakastavamme, vaikka vain välitämme.

Seksuaaliterapeutti voi elää pahemmassa puutteessa, kuin peräkammarin poika Liperissä. Maailman suosituin henkilö riistää itsensä hengiltä yksinäisyyttään. Mikä meitä vaivaa? Minkä helvetin takia meidän on oltava muuta kuin olemme? Rasistille rintasyöpä on yhtä raskas ja kivulias, kuin pakolaisellekin.

Kehumme poliittista ratkaisua ”parhaana mahdollisena”, kun todellisuudessa se voi olla järjettömin päätös ikinä. Olemme suostuneet kompromissin kompromissiin. Sanomme rakastavamme, vaikka vain välitämme. Kun kysytään mitä kuuluu, vastaamme ”Eipä tässä, kaikki ok”, vaikka todellisuudessa siskomme elämä on riekaleina ja hän tarvitsisi kipeästi apua. ”Eipä tässä, kaikki ok”, vaikka lapsesi on vailla rakkauttasi. ”Eipä tässä, kaikki ok”, vaikka vuokra olisi maksamatta. Mikä meitä vaivaa?

Olemme laumaeläimiä ja helvetin heikkoja yksin. Turvaudumme laumaan, mutta emme kunnioita sen pelisääntöjä. Aidosti toimivassa laumassa puolustaisimme toisiamme, emmekä valikoisi sen jäseniä. Aidossa laumassa emme peittelisi heikkouksiamme, vaan tukeutuisimme vahvuuksiimme ja niitä meillä on kaikilla.

Kaikista yllä olevista esimerkeistä omalle kohdalleni osuu kaikki muu paitsi se, etten koskaan ole ollut rasisti, eikä minulla ole koskaan ollut peräpukamia. Perse mulla on aina ollut hyvässä kunnossa.

Mikä meitä vaivaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s