Minun Vihtini

Meiltä vihtiläisiltä kysytään usein vinkkejä ja lisätietoja Vihdistä. Kysyjät ovat joko vierailulla Vihdissä, he ovat ehkä juuri muuttaneet, tai harkitsevat muuttoa Vihtiin. Mitä sinä vastaat kysyjälle?

Minulle Vihti on koti. Vihti on paikka jossa asun ja elän. Valitettavasti joudun tekemään työtäni pääasiassa Helsingissä, mutta Vihdissä asun ja elän.

Sijaintimme on loistava kolmen valtatien kainalossa. Matkaa Helsingin Kauppatorille tulee vain noin 50 kilometriä. Suurin osa Nuuksiosta sijaitsee Vihdissä. Meillä on täällä paljon tilaa ja mahdollisuuksia harrastaa, asua ja yrittää. Kuntamme on maantieteellisesti iso, se levittäytyy yli 567 neliökilometrin alueelle. Järviä meillä on paljon ja vesistöjen pinta-ala onkin yli 45 neliökilometriä.

Päättäjämme ovat joidenkin mielestä tietenkin huonoja. Yhtä huonoja kuin kaikkialla muuallakin, pärjäämme tähän liittyvissä tutkimuksissa tasavertaisesti. Osa meistä on sitä mieltä, että koulut ovat väärissä paikoissa ja luokkakoot aivan liian isoja. Emme siis poikkea tässäkään asiassa. Joukkoliikenteemme tilanne on vaikea, paikoin se on jopa mahdoton valinta. Jouluvalot Nummelassa ovat vääränlaisia. Edelliset näyttivät sukupuolielimiltä ja nämä uudet ovat liian pienet. Minun mielestäni ne ovat upeat.

Silti me olemme onnellisia.

Talvi meille tulee liian myöhään, mutta kuntamme alueella toimivassa laskettelukeskuksessa (Vihtiski) pääsee hiihtämään ja laskemaan jo aikaisin syksyllä. Keväällä kaksi golfkenttäämme  (Vihtigolf, ja Hillsidegolf) aukeavat ensimmäisinä Suomessa. SM-tason kartingradallamme käynnistetään kilpailukausi heti lumien sulattua ja mm. jalkapalloa meillä pelataan uudenmaan parhaana palkitussa seurassa ympäri vuoden. Jääkiekkoa, kamppailulajeja, tanssia, salibandya, hevosurheilua… you name it. Tähän on mahdotonta linkittää kaikkia upeita seurojamme ja järjestöjämme. Liikuntajärjestöjä on listattuna täällä ja kultturitoimijoita täällä.

Meillä asukkailla, on hirvittävästi harrastuksia ja yhteisiä intohimoja, kulttuuri ja urheilu ovat osa meidän dna:ta.

Vihdissä voit tietenkin olla myös harrastamatta mitään. Olla vaan ja öllöttää. Siihen upea luontomme antaakin loistavat puitteet. Vihdissä asuminen on hyvä valinta. Olemme aito ja yhteisöllinen kehyskunta, josta löytyy monipuolisia ja edullisia asumisen vaihtoehtoja metropolialueen kupeessa. Tietoa tonteistamme löytyy kunnan sivuilta.

Yrityksiä Vihdistä löytyy n. 2000 ja olemmekin pienyrittäjille sopiva kunta. Yritystoiminta on vilkasta ja yrittäjäjärjestömme on aktiivinen. Myös kunta panostaa paljon yrittäjien verkostoitumiseen ja järjestää useita tapahtumia eri teemoilla joka vuosi. Mikäli etsit itsellesi tilaa, sitä täällä on sekä maantieteellisesti, että henkisesti. Vaikka jonkin vanhan sanonnan mukaan ”olet vihtiläinen vasta, kun olet neljännen polven vihtiläinen”, vihtiläiset ottavat sinut hyvin vastaan. Niin minutkin otettiin.

Vihdin historia on mielenkiintoinen, siitä löytyy lyhyesti tietoa vaikkapa täältä.

Vihti on minun kotipaikkani. Täällä asun ja täällä elän.
(Edit: Kirjoitusta saa mieluusti jakaa)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s